Julkisen taiteen reitti

EMMAn – Espoon modernin taiteen museon julkisen taiteen reitit kulkevat Tapiolassa ja Espoon keskuksessa. Julkisia teoksia on lisäksi esillä eri puolilla Espoota, kuten Leppävaarassa, Matinkylässä ja Kivenlahdessa.

Tapiolan julkisen taiteen reitin aloituspiste on metroaseman laiturilla. Tapiolan keskuksesta reitti kulkee keskusaltaan ja kirkon ohi kohti Tapiolan vanhinta osaa Itäkartanoa. Sieltä reitti kaartaa Silkkiniityn kautta päättyen Näyttelykeskus WeeGeen edustan veistospuistoon. Reitin pituus on noin 2 km.

Espoon keskuksen taidereitti lähtee liikkeelle  rautatien ylittävältä Espoonsillalta kulkien virastokeskuksen läpi kohti Kirkkopuistoa ja ammattiopisto Omniaa. Sieltä reitti jatkuu Glimsinjokea myötäilevää ulkoilureittiä pitkin ja kääntyy  lopulta kohti Tuomarilaa, jonka asemarakennusta vastapäätä löytyy viimeinen reitin teoksista.  Reitin pituus on noin 3,5 km.