Sähkökaappi-taidereitti

Espoon kaupunki järjesti vuonna 2018 ja 2019 sähkökaappitaideprojekteja. Sähkökaapit ovat kiinteä osa kaupunkia ja taiteen tuominen osaksi niitä piristää piristää katukuvaa.

Tapiolassa ja Mankkaalla on tuunattu parikymmentä sähkökaappia. Kuvat ideoitiin kaikille avoimissa työpajoissa, joita ohjasi tekstiilitaiteilija Greta Muuri. Tuunauksen lähtökohtana olivat tekstiilit, joista tehtiin kollaasinomainen kuva, joka valokuvattiin. Sähkökaapit on päällystetty tarralla, jonka päällä on graffitisuojakalvo, mikä mahdollistaa tarvittaessa lian poiston kevyesti liinalla pyyhkimällä.

Espoon keskuksen sähkökaappitaideprojektissa teemana oli neuletaide. Kuvataiteilija Pirkko Kolu-Pystysen ohjaamissa maksuttomissa ja kaikille avoimissa työpajoissa valmistettiin erilaisia neuletöitä, jotka valokuvattiin sähkökaappeihn.

Tapiola/Mankaa-alueen sähkökaappi-taidereitti

Espoon keskuksen sähkökaappi-taidereitti