Koivusaari

Silmä hakeutuu laiturilla ensimmäisenä laituriseinän muotoihin sekä massiivisiin, mustiin valaisinlieriöihin. Laiturin teemat ovat vesi ja meri. Tältä asemalta löytyvät toistaiseksi Suomen pisimmät liukuportaat!

Yleiskuva Koivusaaren laiturilta

Kohdevalaistut laituriseinät, jotka kuvailet valaan hetuloita, ovat paikallaan, mutta samalla mukailevat aaltomaisia liikkeitä. Olemme meren alla. Asema on tiettävästi ainoa merenalainen metroasema koko maailmassa.

Sotkatien liukuportaisiin noustaessa avautuu näkymä Suomen pisimpiin liukuportaisiin (76,1m). Vielä pidemmät (78m) ovat tulossa Finnoon asemalle.

Liukuportaat

Liukuportaiden seinät ja katto vaihtuvat monta kertaa matkan aikana ylös.

Yksityiskohta seinästäValkoiset kattorakenteet

Katutasossa matkaajaa tervehtii upea, korkea, valkoinen katto, jonka inspiraationa on toiminut kumollaan oleva puurunkoinen alus. Merimaisema on vahvasti läsnä ja näkyy ikkunoista sisääntuloaulaan asti.

Sotkatien ulko-ovella lainehtii metallinen oven yläosa, joka muistuttaa meren läsnäolosta. Ympärillä rakennusta kannattelevat puulla päällystetyt pilarit luovat saaristomaista tunnelmaa.

Lattian ja seinien punainen graniitti toistaa Koivusaaren seudun rantakallioiden yleisilmettä. Graniitti on alueen rantakallioiden yleisin kivilaji.

Valokuvat: Robert Sjöblom
Teksti: Tarja van Veldhoven