Metroarkkitehtuuri

Metro on monelle espoolaiselle arkinen kulkuväline, ja metroasemat läpikulkupaikkoja, joiden yksityiskohtiin ei välttämättä tule kiinnittäneeksi huomiota arjen keskellä. Tämän lisäksi Länsimetron asemat ovat kaikille kaupunkilaisille avoimia kulttuurikohteita. Metroarkkitehtuuria esittelevä videosarja ja kuvitettu opastuskierros innostavat suuntaamaan katseen tämän arjen näyttämön estetiikkaan ja asemien pieniin, mietittyihin yksityiskohtiin.

Asemat on suunniteltu uniikeiksi kokonaisuuksiksi, joissa arkkitehtoniset ratkaisut ja tilaan luotu taide käyvät vuoropuhelua aseman ympäristön kanssa.

Kahdeksanosainen DESIGN. TUNNE. METRO. -videosarja, vie katsojan inspiroivalle metromatkalle Lauttasaaresta Matinkylään. Toimittaja Riku Rantala kertoo videoilla muun muassa miten Otaniemen kulttuurihistoriallisesti merkittävä lehmuskuja huomioitiin suunnittelussa, kuinka Lauttasaaren purettu ikoninen vesitorni näkyy metroasemalla ja miksi Tapiolan asema on hohtavan valkoinen.

Opastettu kierros puolestaan tarjoaa kompaktissa paketissa kiinnostavaa tietoa asemista ja nostaa esiin niiden kauneimmat ja mielenkiintoisimmat yksityiskohdat. Lähde inspiroivalle metromatkalle tekstioppaan kanssa!